esmaspäev, 28. veebruar 2011

27. Eelviimane täispäev Sydneys.

See Austraalia (Sydney sealhulgas ja eriti) on kohe mõeldud inimestele elamiseks-olemiseks. Ma ei pea silmas kliimat, vaid elukorraldust. Kliima on põhjamaalasele nagunii paradiislik. Täna, esmaspäeval, on 30 kraadi sooja ja enamus seltskonnast läks Manly randa. Mina paraku (aga mitte erilise kahjutundeta) istun kodus ja kirjutan siia muljeid-mälestusi. Sest vabariigi aastapäeval sai kodumaa eest verd valatud :D Jalg on kaunis katki ja otsustasin täna talle puhkust anda, pildimajandust korraldada, blogisse kirjutada ja niisama olla.
Eelmise nädala olulisemad märksõnad olid vabariigi aastapäev (ja selle tähistamise piknik Haisaarel), kabaree-õhtu ja etendus Eesti Majas. Noh ja laiemalt Sydney.
Üsna raske on kõike kogetut kirja panna - see läheks hirmus pikaks või nõuaks tõhusamat toimetamistööd, mida aga siinses soojuses mitte ei viitsi tegema hakata. Seega lihtsalt mõned mõttekillud:
Sinimägedes oli imeilus. Sellist metsa pole mina oma ihusilmaga veel näinud. Paraku olid inimeste rajad eraldatud aedadega loomade omadest, sestap sai nautida vaid floorat. Aga muljetavaldav seegi.
Aastapäevapiknikul Haisaarel päikest võttes läks mõte kodustele radadele - paraadil külmetavatele sõdurpoistele ja pealtvaatajatele (selliste asjade korraldajatele on nimetet törts miinuskraade palga sisse kirjutatud). Talv on ilus aastaaeg, aga selleks aastaks on temast isu täis küll ja loodan väga, et märtsi keskel naastes juba selged kevademärgid Eestimaa õhus on.
Kabaree-õhtu Eesti Majas oli menukas, ehkki osa nooremat rahvast tuli vist midagi muud kuulama-vaatama. Sõna "kabaree" eksitas. Noh, ometi saime oma numbrid ette kantud ja kokkuvõttes tundusid kõik rahule jäävat. See-eest eile, pühapäeval, 27.02 toimunud "Heliseva viisi" saal oli publikust tulvil ja vastuvõtt enam kui soe.
Õhtul sõitsime läbi veel Watsons Bay'st, kust avanes imeline vaade päikeseloojangus Sydneyle ja teisel pool kaljut Vaiksele Ookeanile. Olen viimatinimetatusse ka oma jalad kastnud. Mõned käisid Bondi Beachil ka ujumas, mina riiete puudumise ja mõningase jalavalu tõttu loobusin. Senised veeskäigud on olnud ikka mõnes lahes või meres, mitte otse avaookeanis. Ja kardetavasti jääb mul see Vaikne ka ses mõttes proovimata, sest me puhkuse viimane osa Cairnsis toimub Korallimere ääres. Ookeani osa seegi, aga ikkagi mere nime all :)
Homme sõidame kõige täiega Thirlmere'i, mis on eestlaste asula Sydney ja Canberra vahel. Sealgi toimub väike vabariigi aastapäeva (hilinenud) tähistamine ja õhtul meie kontsert (taas kabaree nime all).
Homme, 1. märtsil, muide, algab siinmail sügis. Mitte vist küll astronoomiline. Ses mõttes oli tänane +30 ilusaks hüvastijätuks suvega :)
Kolmapäeva õhtuks oleme Thirlmere'ist tagasi ja saame veel ühe õhtupoolikeu Sydneyga hüvasti jätta. Ja neljapäeva hommikul juba lendame troopikasse, Cairnsi. Siit üle tuhande km põhja - s.t. ekvaatori suunas!
Päikest!

Kommentaare ei ole:

 
Blog.tr.ee