esmaspäev, 14. jaanuar 2008

5. Number viis.

Eilne ja tänane päev on püstitanud küsimuse "mis toimub". Mu ümber ja mu sees.
Avastan - osalt ka teiste veebipäevikuid lugedes - maailma nagu väike laps. Olles sellest ühtaegu nii vaimustunud kui ehmatunud. Eriti hämmastavalt laialt levinud enesepaljastamisest internetiavarustes. Tahaks olla psühholoog ja seda nähtust analüüsida. Paraku ma pole.
Küllap on spetsialistid selle küsimuse üle ka juurelnud. Huvitav oleks siis kuulda (lugeda) nende järeldusi. Õpiks ehk enda kohta ka midagi uut. Sest kirjutan ju jälle.
Kui lihtsalt ja enam-vähem järjekorras kirja panna viimased tegemised, siis peab alustama eilsest mõttemõnulemisest teemal uus, märtsis salvestatav plaat. Jätkan Kopvillemi-lugudega alatud kupleeplaatide sarja, järgmisel korral saab ette võetud eestiaegne varamu - Paul Pinna, Aleksander Trilljärv, Agu Lüüdik, Kivilombi Ints. Võib-olla keegi veel, kui miskit põnevat pihku satub, märtsi lõpuni on veel aega.
Pagana raske on jõuda endaga kokkuleppele parima salvestuspaiga osas. Kuna tegu saab olema taas "live" salvestusega pildi- ja heliplaadiga, siis on kulissid hirmus olulised. Sobivaid seinu ju on, aga mõne puhul on tehnilisi probleeme ja mõne puhul hakkab raha rolli mängima. Aga küllap see laheneb. Igatahes sai lugude nimistu esialgselt kirja, potentsiaalsete kaasesitajate nimestik kipub aga esialgu kole pikaks.
Siis oli eile viimane proov proovisaalis. 30. jaanuar on esietendus Tammsaare muuseumis. Lugesime eile siis tüki katkestamatult läbi (eelmised proovid oli selline jupitamine). Kisub vist heaks. Pealegi on mul väga inspireeriv partner - Ene Järvis. Olen ikkagi kutselisest teatrist mõni aasta eemal olnud (vana-Baskini suvetuurid ei tule arvesse) ja suur nauding on, kui hea näitleja sulle vastu mängib. Hakkad ise kohe kuidagi uutmoodi elama. Ah, see teater...
Tänane päev algas pikema magamisega (milline õieti viimasel ajal mul ei alga). Ja siis proovi - esimene kord muuseumis, Tammsaare enda elutoas, laua taga, kus enamik "Tõe ja õiguse" osi on kirjutatud. Sounds good? Mõjub ka võimsalt. Ehkki esimesed sammud n.ö. laval on ikka kohmakad. Päris Bernhard Lindena end veel ei tunne, aga kaks nädalat on aega ka. Tekst hakkab tasapisi meelde jääma.
Teine üllatus tuli täna telefonitsi - kutsuti Kuukulgur Filmi castingule. Tolmuimuritoru pidi mu abikaasa sisenemise eel mulle püksiaugu kohale kinni jääma ja teise klipi jaoks pidin tuppa astuma hetkel, mil mu abikaasa vana ja paksu elektrikuga diivanil aeleb. Kusjuures mõlemal juhul oli stsenaariumi järgi tegu õnnetu asjaolude kokkusattumusega, mitte esmapilgul paistvaga. Naljakas oli, kui selle töö ka tegelikult saaks, oleks lahe. Maimik otsustab (ja lavastab).
No ja siis käisin veel "Kuues pelmeenis" nii et täna jälle kodus süüa pole vaja teha. Seal saab kuute eri sorti pelmeene ja venelannade tehtud suppe. Nemad juba oskavad (julgevad) maitsestada. Soovitan.
Nüüd istun ja lasen "Maskiballi" meloodiatel end hellitada. Ja kirjutan siia seda järjekordset teksti, millele ei oska kuidagi pealkirja panna. Kas peabki, äkki sobib nr.5 ka lihtsalt? Mõtlen veel.

2 kommentaari:

Veebinurgake ütles ...

Sinus võib veel asjagi saada, kui talve soe sind ära ei võta ;) Täitsa lahedalt kirjutatud tekst, lõigud isegi olemas, seega juba hakkab tulema. Ah, et või peakirjadega on probleeme. Lahenduseks näiteks lühike kokkuvõte asjast. Pealkirja võib ka viimasena panna, kui kirjutama hakkamisel ei tea millest kirjutad ;)

See mis puudutab psüholooge, siis see asi on juba kindlaks tehtud. Kõik kes peavad isiklikku blogi/ajaveebi (on olemas ka asutuste ajaveebid), siis on tegemist üksikute inimestega. Mul kaheksast blogijast kuus on üksikud.

Kas Kopvillemi plaadi salvestuse osasid ka Pärnusse satub? Või tehakse kõik Tallinnas? Hetkel vähemalt tundub, et tuleb päris hea plaat. Kas ainult CD või ka DVD?

Ah-jaa, vahelduseks või ka kommenteerijaid kommenteerida blogis :)

Avastasin, et peab sisse logima googlesse, et saaksin siin kommenteerida.

Head jätkuvat blogimist! Peab vist ka enda oma täna täiendama :)

Marko,
ajaveebi näed MSN'is :)

Peeter ütles ...

Kopvillemi plaadid on juba olemas, nii cd kui ka dvd ja nad peaks ka plaadipoodides müügil olema. Mu oma limiit on hetkeks otsas, aga lubati veel kunagi anda, seega mine tea. Kiirem tee siiski, nagu öeldud, poest :)
Uus plaat saab märtsis tehtud. Nende vanuritega, kes seal kirjas.

 
Blog.tr.ee