pühapäev, 20. jaanuar 2008

7. Tule taevas appi!

Hoolimata mu isiklike ööde möödumisest erutavate sündmusteta (vähemalt enamasti), hoolitseb keskerakondlik Tallinna linnavõim ometi selle eest, et oleks, mille üle õlgu võdistada.
Eilses Eesti Päevalehes oli artikkel, millest saime kõigi linnakodanike (eriti Max Kauri) suureks rõõmuks teada, et ajaloolisse Jaan Poska majja Kadriorus tuleb linna VIP-külaliste vastuvõtumaja, mille ühte saali ehib ka tuttuus ruletilaud.

...

Et Poska maja lõpuks korda tehti on väga hea. Et sinna linna peenemate külaliste vastuvõtmise paik tuleb on ka kena.
Kui seal antaks kontserte, peetaks vastuvõtte, minupärast majutataks noid Väga Isuäratavaid Persoone, oleks ok.
Aga et seal neile ruletimängimisvõimalust pakutakse - siin tahakski Ansipi hääle ja Lennart Meri sõnadega pöörduda kõigekõrgema poole.

...

Florida osariik on teadagi tänu oma suurepärasele kliimale ja permanentselt soojale ookeanile (kiitus, Glofi hoovus!) lemmikpuhke- ja lõbustuspaik mitte ainult põhja poolt tulnud ameeriklastele vaid ka paljudele mujalt sinnasõitnuile. Olen seal isegi puhanud, peatselt lähen taas. Ja sestap tean: Florida osariigis pole ühtki kasiinot. Hasartmängud on keelatud teatud kaugusel kaldastki, mistõttu on eriti mängulembelistele pandud käima laevad, mille pardal alles teatud kaugusel kaldast mängulaudadelt katted eemaldatakse.
Samal ajal on Pärnu ja Tallinna kesklinnad kasiinodest üle ujutatud. Ja tehakse muudkui juurde - vaadake, kuidas Marja poe ümbrus on "sisse piiratud".
Mul on sõpru, kes on selles rattas keereldes jäänud ilma autost, majast, perekonnast. Pole lõbus seda kõrvalt vaadata. Aidata ka ei oska. Aga linnad loovad muudkui uusi "võimalusi" selliste õnnetute tekkeks.

...

Ja nüüd on siis targematest targem kilulinna valitsus seadnud sisse ajaloolise "järjepidevuse" - Tartu Rahu alla kirjutanud mehe mälestuseks algab tema elutoas ruletiorgia.
Eestlane olla on uhke ja hää! Pealinnas elada eriti!

Kommentaare ei ole:

 
Blog.tr.ee