kolmapäev, 30. jaanuar 2008

9m. Sõnad, mis puudutavad.

Mõnikord mõtled ja mõtled, aga mõtet ei tule. Siis võtad raamatu - ja näe - seal sees, justkui sinu enda oma! Oled natuke aega õnnelik ja... unustad.
Vanadel "headel" aegadel tegid inimesed väljakirjutusi, kogusid teiste poolt tunnetatut. Enam pole (vist) kombeks. Kahjuks.
Üks mõte on nüüd mul ka - taastaks enda jaoks selle vana kena tava.
Mõeldud - tehtud. Siitpeale saavad kannetenumbrite taga olevad m-tähed märkima mõnd kaunist või kasulikku, kuuldud või loetud mõtet sisaldavat kirjet.
Nende järgi võib ilmselt midagi öelda ka minu kohta - kellega parasjagu suhtlen, mida loen või millest mõtlen. Kui mõnel viitsimist, eks analüüsige. See pole minu probleem :)
Lihtsalt mõni asi siin maailmas vahel puudutab. Ja kahju oleks, kui ainult hetkeks.
Alustan, muide, ammuloetud raamatust pärinevate sõnadega. Ka leheküljenumber, millel nad seisavad, on meeles. Aja kulule vaatamata. Ja lõpetan sedapuhku eile õhtul leitud lausega.

...

Kogemusel ei ole mingit eetilist väärtust. See on lihtsalt sõna, millega inimesed tähistavad oma vigu. /.../ See näitab meile ainult, et meie tulevik tuleb samasugune nagu meie minevik ning et pattu, mida me oleme teinud ühe korra ja vastikustundega, teeme me edaspidi palju kordi ja rõõmuga.

...

Ja millest julged unistada, julge teha! (James Russell Lowell via Matthew Pearl)

Kommentaare ei ole:

 
Blog.tr.ee